HOUSE ON THE BLUFF

HOUSE ON THE BLUFF

HOUSE ON THE BLUFF

A north facing site, where woods meet bluff, is the context for this single family retreat. A simple, south facing entry garden, reminiscent of a walled garden, provides a quiet and peaceful approach, while a covered, break in the board formed concrete walls denotes passage. Once inside, a two story, skylit space, frames an endless, blufftop view of the bay. The full height glass curtain wall that runs the length of the waterside, provides the void to the solid, concrete walls encountered in the garden. The main floor constructed of mostly glass and concrete, is meant to be more pavilion like, with the doors and screens disappearing into pockets, and the more solid, but finely detailed Cedar clad floating volume above, contains all of the bedrooms and semi-private spaces. A limited materials palette of glass, anodized aluminum, Cedar and concrete, were chosen for their low maintenance and sustainable characteristics. Other sustainable features include geo-thermal heating and cooling, high performance glass and insulation, louvered sun screens and solar panels.

  • SLR Architects House On The Bluff Modern Exterior
  • SLR Architects House On The Bluff Modern Exterior
  • SLR Architects House On The Bluff Modern Exterior
  • SLR Architects House On The Bluff Pool
  • SLR Architects House On The Bluff Outdoor Fireplace
  • SLR Architects House On The Bluff Modern Kitchen
  • SLR Architects House On The Bluff Modern Stairs
  • House On The Bluff Guest Bathroom

Next Project: Duneside