Murray Compound

Murray Compound

Murray Compound

The primary goal was to create a building that embraced the light and access to the outdoors while shielding views from surrounding houses. A courtyard approach was devised, allowing parts of the building to reflect either towards the water, garden, or itself. Transparency is introduced in the east/west main axis of the house, allowing for light throughout the day to filter through. A series of sliding landscape walls at the entry allow for meandering approach, collection a series of gardens on the east side. The west opens up to terrace, pool, and pond beyond.

  • Front Entry open sky modern
  • Side Entry farmview
  • architecture details
  • angles
  • indoor outdoor living bespoke fireplace
  • open kitchen, wood ceiling
  • Pond view living room
  • view of outdoor dining
  • Open view water bathroom
  • wood stair detail rough modern
  • waterview poolside hampton

Next Project: Office Barn Studio