Office Barn Studio

Office Barn Studio

Office Barn Studio

Inspired by the open plans of many of our residences, a local landscape architect came to us to create a similar environment for their work space. An indoor outdoor relationship, allowing the natural light and landscape to be easily visible and accessible from multiple points within the structure was a key driver in the design.

The surrounding area has an agrarian history, and metal roofed farming structures and their associated houses dot this east end hamlet. The office barn takes its cues from this local vernacular, simple in shape. Having spent much time in Japan, the landscape architects were drawn towards the idea of shou-sugi-ban. A Japanese inspired entry garden takes the visitor from the parking area, into the open floor plan office space. Once inside, the brilliant surroundings come into view with an expansive wall of glass facing east and the garden between the office and the residence.

  • landscape, japanese-inspired, hamptons
  • barn, shou-sugi-ban
  • natural light; indoors/outdoors
  • interiors, office
  • Entry Space; dog
  • ebonized, greenery
  • trees, sky

Next Project: Duneside